Новини

Конференция на тема „Иновации и конкурентноспособност” се проведе във Видин

Видин бе домакин на 22-то издание на конференцията „Иновации и конкурентоспособност”. Организатор на събитието бе Съюза на изобретателите в България.

„Огромна чест и привилегия е, че избрахте Видин за домакин на Вашата конференция” – заяви по време на официалното откриване на събитието кмета на общината Цветан Ценков. Той бе категоричен, че единственият шанс за страната ни е в иновации и конкурентноспособността. „В тази конференция аз виждам шанса не само Вие да постигнете своите цели, но и да въздействате на нашите деца” – отбеляза Ценков. От своя страна доктор инж. Марио Христов, председател на Съюза на изобретателите в България изказа огромни благодарности на община Видин и на кмета Цветан Ценков за оказаното сътрудничество при организирането на конференцията, която за първи път се провежда в крайдунавския град. Доктор Христов представи презентация на тема „Индустриалната собственост – ключов фактор за устойчива конкурентноспособност”.

По време на конференцията доцент доктор Роксандра Памукова – от Медицинския университет в София запозна присъстващите на конференцията с иновативните постижения на Дунавската цивилизация в областта на медицината и технологиите.

Целта на организираната конференция е да се подготвят изобретатели, новатори и предприемачи за успешно ориентиране на тяхната интелектуална дейност в иновативния процес, да обменят опит и знания със свои колеги в областта на изобретателството и внедряване на изобретенията и новите решения в производството и в сферата на услугите.