ИнформацияНовини

Забрана за тежкотоварни автомобили над 12 тона през прохода „Петрохан”

„Проблемът с необмисленото пренасочване на тежкотоварния трафик през прохода и последвалата отмяна на решението показва колко е голяма необходимостта да има тунел под Петрохан”. Това заяви по време на заседание на парламентарната комисия по регионално развитие и благоустройство – Росица Кирова.

Припомняме, че на 10 юни поради спирането на движението в участъка от път Мездра – Лютидол, пътят през прохода Петрохан бе определен като един от възможните обходни маршрути за тежкотоварните камиони, пътуващи в посока София. През месец юни са извършени редица срещи в рамките на  Министерството на регионалното развитие и благоустройството, преди встъпването на настоящия редовен кабинет. На тях  са обсъждани възможни варианти за пренасочване на трафика – подчерта министър Цеков.

По време на заседанието на комисията, Росица Кирова призова преди да се вземат подобни решения, въпросите, които засяга гражданите да се обсъдят поне с народните представители от региона и с обществеността. „Всички ние сме длъжници на Северозапада“ – категорична бе Росица Кирова.