Новини

Асфалтиране на улици в град Видин и общината

Продължава асфалтирането на улици в град Видин и в населените места на територията на общината. Някои от участъците, заедно с тротоарите, не са ремонтирани от десетки години. Други никога не са били асфалтирани.

Подобна е улицата „Цар Симеон Велики“, продължението към отбивката на улица „Преславска“, която до момента е била с паважна настилка и в лошо състояние. Цялата отсечка ще бъде изцяло подновена, като при добри атмосферни условия още в понеделник ще бъде положен първият слой асфалт. Фирмата изпълнител като дарение е отворила съседната улица и е изградила прилежащите ѝ тротоари за по-голямо удобство на гражданите. Също така са шахтите са повдигнати по технология, за да бъде предотвратено тяхното пропадане.

Друга улица, която се ремонтира в момента е „Паша Петко“. Тя е ключова както за хората от жилищен квартал „Калето“ във Видин, така и за достъпа до Профилираната Природо-математическа гимназия „Екзарх Антим Първи“. Повече от 40 години тя е била без никаква настилка с огромни неравности. Вече е направена подготовката за полагане на асфалт, като са изградени бордюри от двете страни.

Какво друго предстои да бъде направено съгласно строителната програма на Община Видин следете на нашия сайт и фейсбук страница!