Новини

Програмата „Иновации в действие“ в СУ „Цар Симеон Велики”

Най-голямото и най-старото видинско училище „Цар Симеон Велики” бе домакин на събитие от Националната програма на Министерството на образованието и науката „Иновации в действие“. В рамките на програмата училища – партньори от цялата страна си обменят добри практики в областта на иновативното обучение.

В днешната мобилност участваха 68-мо Средно училище „Академик Никола Обрешков“ в София, Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“ в град Якоруда и Основно училище „Васил Левски“ в село Караджово, община Садово, Пловдивска област. Те бяха посрещнати от директора домакин Ирена Гъркова.

Пред представителите на останалите три учебни заведения от страната, Средно училище „Цар Симеон Велики” представи своя иновативен проект „Легоритъм“. На гостите бе показан и новият СТЕМ център, както и обновената по европейски проект образователна инфраструктура. Целта на Националната програма „Иновации в действие“ на образователното ведомство в нашата страна е обмяна и мултиплициране на опит между различните училища, които използват авангардни методи и техники на преподаване.