Новини

ПТП-та с пияни шофьор, кражби и пожари във Видинско

За пътнотранспортно произшествие с пострадали, за задържани пияни шофьори, за битови кражби и за пожари във Видинско се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР.

В събота, малко след 23 часа вечерта, на телефон 112 е постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие край село Рабиша. 31-годишен видинчанин, шофирайки лек автомобил от Рабиша към Раяновци, на остър ляв завой на пътя е изгубил контрол върху управлението на колата, излязъл е вдясно от пътното платно, блъснал се е в две крайпътни дървета и се е обърнал в канавката. При тестване с дрегер пробата на водача отчела наличие на алкохол 1,39 промила. Той и спътниците му – 31-годишна жена и две момичета (съответно на 4 и на 10 години), били транспортирани за преглед в Центъра за спешна медицинска помощ във Видин. Мъжът и по-голямото момиче са били освободени без сериозни наранявания, а малкото дете е настанено за наблюдение във видинската болницата, без опасност за живота. Жената е транспортирана за лечение в плевенска болница. По случая е образувано досъдебно производство.

50-годишен мъж от град Етрополе, шофирал товарен автомобил след употреба на алкохол е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа.

Вчера, около 8 и 30 часа сутринта, по пътя в посока Дунав мост 2, униформени служители са проверили товарен влекач с прикачено полуремарке. При тестване с дрегер пробата на водача е отчела наличие на алкохол 2,25 промила. Мъжът е дал и кръвна проба за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.