Новини

Ден на розовата фланелка в Белоградчик

По традиция последната сряда на месец февруари се отбелязва като Ден за борба с тормоза в училище, известен още като „Ден на розовата фланелка”. Отбелязването му започва през 2007-ма година в едно училище в Канада, а в България за първи път това се случва през 2012 година.

В Деня на розовата фанелка, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Белоградчик гостува на Началното училище „Васил Левски”. Иванка Петрова обществен възпитател поднесе лекция-беседа пред учениците от двете паралелки на 3-ти клас с класни ръководители Стела Гачева и Линка Маркимова. Агресивното поведение в училище е един от най-сложните и най-често срещани проблеми в съвременното общество. Изследванията сочат, че основните причини за тормоза в училище и за рисковото поведение сред юношите като цяло, са отчуждението, ниският успех, страха, липсата на увереност и други. Агресивното поведение в училище е един от най-сложните и най-често срещани проблеми в съвременното общество. Изследванията сочат, че основните причини за тормоза в училище и за рисковото поведение сред юношите като цяло, са отчуждението, ниският успех, страха, липсата на увереност и други.

По време на беседата децата бяха призовани за разбирателство и взаимопомощ в училище, за бдителност в социалните мрежи, за своевременно информиране при възникване на проблем, за споделяне с родители и учители. Посланието на кампанията против тормоза в училище е да се живее спокойно, в атмосфера на толерантност, разбирателство и взаимопомощ. Денят на розовата фланелка приключи с връчване на подаръци от общинската комисия със секретар Цветомира Цолова, като децата получиха червени раници с учебни помагала и пособия.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница. 

https://youtu.be/GAbynoic71g