Новини

1 400 000 лева е заложила община Видин за изготвяне на инвестиционни проекти през 2023г.

В бюджета на община Видин за 2023 година са заложени 1 милион и 400 хиляди лева за изготвяне на енергийни и технически обследвания, технически паспорти и инвестиционни проекти. Това обяви заместник-кметът по европейски политики и инвестиции Десислава Тодорова.

Предвижда се в проекторазчета на община Видин за настоящата година да се заложат 1 400 000 лева за изготвяне на енергийни и технически обследвания, технически паспорти и инвестиционни проекти. Целта е да се възползваме максимално от възможностите на европейските програми и проекти, както и Плана за възстановяване и устойчивост – подчерта Десислава Тодорова.

Също така ще се изготвят инвестиционни проекти в образователната инфраструктура за две общински училища, пет детски градини и Градското ученическо общежитие, в спортната инфраструктура пък са включени стадион Георги Бенковски и Гребната база. Инвестиции са предвидени и за социалната инфраструктура – ремонт на Дома за стари хора в село Кутово. Значителен финансов ресурс се предвижда и за  крайдунавския парк. Предвижда се община Видин да поеме и част от разходите, които собствениците на многофамилни жилищни сгради трябва да направят във връзка с кандидатстването по програмата за енергийна ефективност.

Предстои предложението да бъде разгледано  от общинските съветници по време на редовното им заседание, което е насрочено за 27 февруари.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.