Новини

Задържани наркотици и кражба на гориво през изминалото денонощие във Видинско

За иззети наркотици, за кражба на голямо количество дизелово гориво и за множество пожари във Видинско се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР.

Над 45 грама сух канабис са иззели видинските полицаи при извършени процесуални действия в условията на неотложност на частен адрес в град Брегово, обитаван от непълнолетно момче. Разследването продължава в рамките на образуваното по случая досъдебно производство по текстове от Наказателния кодекс.

В бюлетина се съобщава и за поредния случай на кражба на гориво от товарен автомобил, паркиран отново на едно и също място в село Медовница. Този път неизвестно лице е източило около 200 литра дизелово гориво от резервоара на влекач на сръбски ТИР. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието и разследването по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство.

Регистрирана е и кражба на вещи от лек автомобил с видинска регистрация, паркиран на улица „Христо Ботев“ в областния град. Обект на посегателството са домакински уреди. Стойността на откраднатото е в процес на установяване, а по случая също е образувано досъдебно производство.

През изминалото денонощие огнеборците са реагирали на 9 сигнала за пожари без материални щети. Екипите са гасили запалени сухи треви в землищата на Кошава, Мали Дреновец, Кула, Брегово, Връв и Гюргич, както и запалени отпадъци във Видин и Новоселци.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.