Новини

Общо събрание на Българския червен кръст във Видин

На редовното събрание на Червения кръст бе направен отчет за дейността на организацията през миналата година и бе приет план за работа през настоящата 2023-та година.

Гости на общото събрание бяха областният управител на Видин Огнян Асенов, директорът на Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Стилиян Пешев, заместник генералния директор на БЧК доктор Славита Джамбазова, кметове на общини и представители на неправителствени организации в региона. Психологът Катя Райчева прочете поздравителен адрес от името на областния управител.

Деловата работа на форума започна с доклад на доктор Пеко Пеков, председател на Управителния съвет на Българския червен кръст във Видин, за дейността на организацията през миналата 2022-ра година. Последствията от здравната криза в резултат на пандемията от коронавирус, военният конфликт в Украйна и разрушителното земетресение в Турция и Сирия бяха посочени като факторите с най-голямо влияние върху хуманитарната организация през миналата година. Кворумът на общото събрание на БЧК във Видин бе 32-ма от общо 35 делегати.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.