Новини

„Бдин” загуби в международна контрола

Отборът на „Бдин” Видин загуби с 0 на 2 от румънския тим „Витурул”  Шимиан  в контролна среща, изиграна на стадион „Георги Бенковски”.

В хода на подготовката си за пролетния дял от първенството на Северозападна трета лига, отборът на „Бдин” изигра поредната си контролна среща. В този двубой гостите демонстрираха по-агресивен стил на игра. В 19-та минута на срещата след сблъсък с противников състезател видинчанинът Ангел Цолов получи тежка контузия и бе откаран в Многопрофилната болница Света Петка. Броени минути след това гостите отбелязаха и първото си попадение. През втората част бдинци вдигнаха темпото на игра и започнаха да доминират на терена, но така и не успяха да преодолеят противниковата врата. В 54-та минута домакините получиха право да изпълнят дузпа, но Александър Соколов уцели страничната греда. Минути преди последния съдийски сигнал, резултатът стана 0 на 2, след като румънски състезател се възползва от груба грешка при изнасянето на топката.

След двубоя, играещият старши треньор Николай Цветков не успя да скрие разочарованието си от представянето на „Бдин”. Представянето ни в този двубой е доста под нашето ниво” – категоричен бе той.

В събота, 18 февруари, от 14 часа отборът на „Бдин” ще изиграе и последната си контролна среща. На стадион Георги Бенковски ще гостува лидерът в областната футболна група на Монтана „Дунав” Лом. Преди мача ще се състои и официалното представяне на отбора на видинчани за пролетния полусезон от първенството.

Оказва се, че заради тежката контузия, която получи Ангел Цолов може да е извън терена за по-дълъг период от време.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.