Новини

Специализирана полицейска операция в Белоградчик

Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и профилактиране на активния криминален контингент е била проведена вчера, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. Контролната дейност е била осъществена в селата Медовница и Гара Орешец, както и в белоградчишкия квартал Карловица.

В операцията са участвали служители от следните структури: криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция от Областната дирекция на МВР във Видин, Районното полицейско управление в Белоградчик, 7 екипа на жандармерията, служители на Териториалното поделение на Държавното горско стопанство и видинския офис на Националната агенция за приходите. На ситуираните три контролно-пропускателни пункта униформените са проверили 65 моторни превозни средства и 119 лица, като 13 от тях са от криминалния контингент. За констатираните нарушения са били съставени 9 акта и 10 фиша.

При съвместни проверки на три частни адреса полицейски и горски служители са установили дърва без контролна горска марка. На стопаните са съставени актове по Закона за горите, а по случаите са заведени преписки. При съвместни проверки със служители на НАП в два търговски обекта в квартал „Карловица“ е констатирано извършване на продажби при липса на фискално устройство. Данъчните инспектори са съставили актове, а по случаите са заведени две преписки.

Цел на проведената акция е била и активна превенция спрямо лица, склонни да извършват престъпления и нарушения. В хода й полицейските служители са съставили 13 предупредителни протокола. Операцията е проведена по заповед на главния секретар на МВР във връзка с разпореждането на министъра на вътрешните работи за активни действия по един от основните приоритети на ведомството – повишаване на сигурността в населените места и по-ефективно противодействие на престъпността. Специализираните полицейски операции в област Видин се провеждат регулярно, а планирането им е съобразено с текущите анализи на оперативната обстановка в региона.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.