Новини

Над 680 000 лева задържаха митничари на Дунав мост 2

Недекларирана валута за близо 680 хиляди лева задържаха служители на Териториална дирекция „Митница“ Русе при три отделни случая в района на Дунав мост 2. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

При три различни проверки на превозни средства в района на граничния контролно пропускателен пункт Дунав мост Видин – Калафат митническите служители са установили недекларирани 210 хиляди евро и 120 хиляди британски лири. На 21-ви януари в района Дунав мост 2 е спрян за проверка влизащ в страната товарен автомобил с водач – турски гражданин. При извършената митническа проверка, под леглото в кабината на превозното средство митническите инспектори откриват плик с недекларирани 160 000 евро с левова равностойност над 312 хиляди лева. За установеното административно нарушение на водача е съставен акт.

На 19-ти януари митническите служители извършват проверка на влизащ в страната товарен автомобил, управляван също от турски гражданин. При осъществения контрол е установено, че в дрехите на водача на превозното средство има недекларирани парични средства в размер на 50 000 евро с левова равностойност над 97 хиляди. На водача е съставен акт за установяване на административно нарушение. В същия ден, при проверка на друго товарно превозно средство митническите инспектори откриват в конструктивна кухина на ремаркето на автомобила метална лайсна със залепени към нея 3 пакета с 24 пачки с банкноти, обвити с прозрачно фолио. Стойността на недекларираните парични средства е 120 хиляди британски лири с левова равностойност близо 270 хиляди лева. На водача с турско гражданство е съставен акт за установяване на административно нарушение.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.