Новини

Димитър Велков: Необходимо е всяка година община Видин финансово да подпомага „МБАЛ Света Петка”

Общинските съветници от група „Справедливост за Видин” настояват за отпускане на 300 000 лева от бюджета на общината за ремонт на педиатричното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение „Света Петка”.

През изминалите години ние, като общински съветници, постоянно и целенасочено полагахме усилия за подобряване състоянието на Многопрофилната болница за активно лечение „Света Петка” във Видин. В тази връзка предприехме редица инициативи, като внесохме в Общинския съвет предложения за приемане на правилник за подпомагане на лечебното заведение, създаване на фонд „Здраве”, провеждане на извънредни сесии – казва общинският съветник Димитър Велков.

По примера на други областни градове, трябва да подпомагаме болницата, а не да се инатим и по някакви неясни причини, да не се съгласяваме с очевадни неща – категоричен е Велков. Всичко поскъпна, а приходите,  които дружеството генерира очевидно не са достатъчни – споделя общинският съветник от „Справедливост за Видин”.

Децата на община Видин и техните родители заслужават да се направи всичко възможно, за да се осигурят необходимите битови условия за лечение. Затова настояваме да бъдат осигурени средства в размер на 300 000 лева за цялостен ремонт на отделението по педиатрия и за други неотложни ремонти – отбеляза Велков. Въпреки, че министерството на здравеопазването ще отпусне въпросните средства, нашето искане си остава. Нека общината да се намеси, нека да се ремонтират още отделения, нека да се случват нещата по един позитивен начин за видинската болница“ – споделя общинският съветник. От групата „Справедливост за Видин” призовават и другите общини от областта да подпомогнат финансово лечебното заведение, съобразно техните възможности.

Очаква се предложението на общинските съветници от групата „Справедливост за Видин” да бъде разгледано на следващото заседание на местния парламент, което е насрочено за 23 януари.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.