Новини

Над 3 300 000 лв. договориха общините от Видинска област от старта на новия програмен период

Над 3 милиона и 300 хиляди лева са договорени в област Видин от началото на новия програмен период. За целта към днешна дата са сключени 11 договора по две програми от общо осем общини в региона.

Новия програмен период стартира с отварянето на процедури, които са насочени предимно към местната власт – споделя експертът от Областния информационен център във Видин Цветомир Ценков. Четири договора на обща стойност 681 000 лева са сключени към момента по Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027 година. Останалите сключени договори са по новата програма „Храни и основно материално подпомагане”.

През 2023-та година бенефициентите от Видинска област ще могат да кандидатстват по всички програми финансирани от Европейските фондове при споделено управление 2021-2027 и така значително да увеличат привлечените средства и да реализират проектните си намерения.

Акцент ще бъде поставен на програмите в подкрепа на бизнеса и развитие на човешките ресурси, както и към програмата за околна среда, към които от 2014 година насам има значително повишаване на интереса от местната общност.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.