Новини

Годишно приключване и промени в НАП

До 9 януари  в Националната агенция за приходите ще се извършват дейности, свързани с процесите по годишно приключване за 2022-ра и превключване работата на информационните системи за 2023-та година.

Заради процесите по годишното приключване днес бе прекратена възможността да се извършват плащания през виртуален ПОС терминал на приходната агенция. Плащания могат да се правят чрез банков превод или пощенски запис. Физическите лица, които подават годишна декларация за облагане на доходите, ще могат да го направят чрез електронната услуга на агенцията със стартирането на кампанията от 10 януари 2023-та година.

В същия ден започва и подаването на декларациите на хартиен носител в офисите на приходната агенция. Подаването на декларации за облагане с корпоративни данъчни чрез електронната услуга ще започне на 1 март догодина. Електронната услуга за подаване на уведомления за трудови договори ще бъде достъпна, но резултатите от обработката на подадените данни ще се изпращат от приходната агенция след 9-ти януари.

Какви други промени са въведени може да научите от следващия репортаж.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.