Новини

Основен ремонт на закритата лекоатлетическа писта във Видин

Закритата лекоатлетическа писта във Видин се превръща в модерно спортно съоръжение.

„Очакванията са през месец март да бъде завършен цялостния ремонт на спортното съоръжение” – заяви в интервю за Телевизия Видин директорът на Общинско предприятие „Спортни имоти” Юлиян Иванов.

Основният ремонт на закритата лекоатлетическа писта във Види върви с изключително бързи темпове. Спортното съоръжение се реновира по проект на община Видин на стойност малко над 700 000 лева. Средствата са отпуснати от Министерството на младежта и спорта съгласно наредба за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти държавна или общинска собственост. Срокът за изпълнение на строителството е 120 календарни дни.

Извършва се и подготовка за поставянето на нова специализирана спортна настилка, която обаче ще стане факт на малко по-късен етап. Само след няколко месеца децата и младежите в община Видин ще разполагат с прекрасни условия за спортуване в още едно обновено спортно съоръжение в нашия град.

В същото време община Видин работи и по други проекти за създаване на по-добри условия за спорт и игри за видинските деца и младежи. Предстои да бъдат направени четири нови детски площадки в града – в квартал Калето и жлищните комплекси Бонония, Крум Бъчваров и Гео Милев. Освен това ще бъде изградена и зона за спорт в парк Владикина бахча. Тя ще включва съоръжения за стрийт фитнес и стена за катерене.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.