Новини

„Община Видин е финансово стабилна“

Към настоящия момент община Видин е финансово стабилна и обезпечава всички свои функции“. Това заяви заместник кметът по финансово стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие Цветомира Илиева.

С писмо от министерството на финансите е прекратен финансово оздравителният план за община Видин. Първата работа на финансовия екип на общината е била да се прекъсне неправомерното изразходване на средства. Това е наложило промени в Информационния център и Отдела „Местни данъци и такси“, както и прекратяване на неизгодни договори. Другата важна стъпка е била увеличаване на приходите.

Община Видин предлага над 70 процента от всички услуги за гражданите. За да бъде осигурен както техния обхват, така и подобряването им в настоящата икономическа ситуация, се е наложило и увеличение на местните данъци и такси.

Другите мерки в областта на общинските финанси през последните 3 години, са търсене на несъбраните вземания посредством съдия изпълнител и Националната агенция за приходите, осигуряване на виртуален ПОС терминал и други.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.