Новини

В Белоградчик отбелязаха Деня на християнското семейство 

Традиционната проява в деня на Въведение Богородично се организира от Общината в Белоградчик и от Видинската Света Митрополия.

Празникът, посветен на Въведение Богородично, се продеве в салона на Народно читалище „Развитие – 1893”, в присъствието на много деца и родители. Проявата бе открита с беседа за християнските семейни ценности, изнесена от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил.

„Всеки един от нас носи отговорност за възпитанието на бъдещите поколения, тъй като именно в рамките на семейството децата получават първите си знания за света около тях, неговите норми  и своето място като част от обществото” – отбеляза заместник-кметът на община Белоградчик Антон Трифонов.

Празничната вечер продължи с концертна програма с участието на художествени състави на Белоградчик. Със свои изпълнения се изявиха школа Народни танци и вокална група Звънчета към Детския комплекс, както и танцов състав Рамонда към Народно читалище Развитие. Стихове поднесоха участници от Литературен клуб „Георги Савчев” в скалния град.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.