Новини

Две млади жени запалиха кола във Видин

За задържани две млади жени за умишлен палеж на автомобил във Видин се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР.

За часове видинските криминалисти са разкрили и задържали извършителките на палеж: 21-годишна жителка на село Флорентин и 17-годишна от село Капитановци. На 29-ти октомври, малко след 4 часа сутринта, на единен спешен телефон 112 е постъпил сигнал за горящ лек автомобил на паркинг пред жилищен блок на улица „Дунавска“ във Видин. Пристигналите на мястото огнеборци са потушили пожара.

Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието, като разследващите са констатирали данни за умишлен палеж на джип с чужда регистрация. Пламъците са унищожили предната част на автомобила и са засегнали паркирани в близост други две леки коли.

В процес на установяване е размера на нанесените материални щети по трите превозни средства. В хода на предприетите незабавни оперативно–издирвателни действия криминалистите са установили авторките на деянието. Младата жена и непълнолетното момиче са били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.