Новини

Обвиняемият за трафик на 400 кг хероин през Дунав мост 2 Кирил Милков е невинен

Иск за обезщетение за нанесени материални и нематериални щети подготвя адвокат Славяна Младенова, служебен защитник на Кирил Милков, който бе оправдан по обвинение за контрабандата на 400 килограма хероин, открити на Граничния пункт Дунав мост 2. Припомняме, че задържаното количество наркотик бе най-голямото в страната през 2017-та и предизвика огромен обществен интерес.

Окръжна прокуратура – Видин повдига обвинение на Кирил Милков от София, за това че на 20 май 2017 година на граничния пункт Дунав мост Видин – Калафат е направил опит при излизане от България към Румъния с товарен автомобил, с прикачено за него полуремарке без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, като извършител, да пренесе през границата на страната високорисково наркотично вещество – хероин. То е опаковано в 400 пакета, с общо нетно тегло близо 400 килограма на стойност около 20 милиона лева, укрити в товара на полуремаркето. Предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък. Кирил споделя, че е оказал пълно съдействие на властите и е категоричен, че не е имал никаква представа за укрития хероин.

През всичките тези пет години на Кирил Милков му е наложена забрана като подсъдим да напуска България и той не може да упражнява професията си на международен шофьор.

Повече по темата може да научите от репортажа на Красимира Кръстева.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.