Новини

Постановката „Ключът към крепостта“ бе представена във Видин

Театралната постановка „Ключът към крепостта“ бе представена на сцената на Общинския драматичен театър „Владимир Трандафилов“ във Видин. Тя бе част от програма за духовния празник на града Димитровден.

Режисьор на спектакъла е Клара Армандова. В него участват актьорите Нона Йотова, Роси Русева, Иван Рангелов и Филип Гуляшки. Текстът е на Красимир Симеонов, а музиката – на Иван Динев.

Зрителите проследиха с интерес драматичния разказ за последните дни от царуването на Иван Шишман и колизията с кръвожадния Баязид, преплетен с историята за построяването на една силна крепост и ключа от нейния таен вход. Разказва се за любовта на една майка към сина й и нейните предели; за една пророчица и трагичните й опити да помогне за спасението на крепостта; за преплитането на прастари езически обреди с християнската вяра и корените на българското оцеляване. Пиесата е смела препратка към сегашното състояние на страната в една трудна и несигурна епоха. Тя поставя ясно въпроса дали ще съумее България, държавата на духа, отново гордо да се изправи обединена, което зависи от всички нас. Великолепната игра на актьорския състав бе посрещната с бурни аплодисменти от публиката.

Актьорите, превъплътили се в главните роли на спектакъла, застанаха пред камерата ни за да разкажат както за своите персонажи, така и за впечатленията от града ни. Вижте в следващия репортаж..

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.