Новини

„Бдин” Видин победи „Партизан“ Червен бряг с 2:0

В среща от 12-ия кръг на Северозападната трета лига „Бдин“ се наложи с 2:0 като домакин на стадион „Георги Бенковски”. Така пред около 200 зрители видинчани взеха три точки и единадесета победа.

Видинчани имаха редица шансове за гол още в началните минути на мача. Играещият треньор Николай Цветков, Цветомир Тодоров, Стивън Милчев, Калоян Цветков и Ангел Цолов пропуснаха пред вратата на гостите.

Първото попадение падна в 21-та минута, когато Де Соуза отбеляза отблизо на празна врата. Само две минути по-късно бразилецът оформи и крайния резултат. Николай Цветков отправи силен удар, вратарят на „Партизан“ Станислав Антонов изби, но топката попадна у Де Соуза, който не сбърка за 2:0.

Гостите направиха четири смени на полувремето, за да променят негативния развой на срещата, но и това не даде резултат. Видинчани продължиха да организират хубави атаки, като само концентрацията при завършващия удар попречи резултатът да стане още по-изразителен. Гостите от Червен бряг организираха няколко опасни контраатаки, но не успяха да ги увенчаят с попадение.

След тази победа „Бдин“ Видин остава на първо място във временното класиране на Северозападната трета лига с актив от 33 точки. В следващия кръг видинчани гостуват на отбора на „Ювентус“ Малчика.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.