Новини

„Бдин” записа десета поредна победа

Отборът на „Бдин” Видин записа десетата си поредна победа от началото на първенството на Северозападна трета лига. Този път видинчани се наложиха, макар и трудно, с 3 на 2 над едноименния тим от Севлиево.

Двубоят бе изключително интересен и динамичен. Зрителите на видинския стадион имаха възможност да наблюдават бърз и качествен футбол и от двата отбора. В 19-та минута на мача Бдин получи правото да изпълни дузпа, отсъдена за нарушение срещу Виейра де Соуза. Зад топката застана Цветомир Тодоров, който хладнокръвно отбеляза за 1 на 0.

Футболистите на Севлиево обаче успяха да постигнат пълен обрат през първото полувреме. В 32-та минута капитанът на гостите Добрин Тодоров изравни с прецизен диагонален удар. Осем минути по-късно пък Атанас Георгиев осигури и преднината на Севлиево. Първото полувреме завърши при резултат 1 на 2.

След почивката обаче видинчани излязоха още по-мотивирани да спечелят двубоя. Невероятният хъс за победа, който възпитаниците на играещия старши треньор Николай Цветков демонстрираха, даде резултат. В 67-та минута на срещата Стивън Милчев сложи топката на главата на Цветомир Тодоров, който отбеляза за 2 на 2. Бразилският нападател на домакините Виейра Де Соуза реши мача в 78-та минути, след като бе изведен на чиста позиция и не сбърка за крайното 3 на 2.

След десетата си поредна победа от началото на първенството , „Бдин” е единственият отбор в групата с пълен актив от 30 точки и съвсем заслужено е лидер във временното класиране. В събота, 15 октомври видинчани гостуват на Вихър Славяново.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.