Новини

Забранява се продажбата на алкохол в изборния ден

Кметът на общината Цветан Ценков забрани консумацията на алкохол в изборния ден, както и в деня за размисъл преди него. Мярката се налага заради провеждането на парламентарните избори в неделя, 2-ри октомври.

С цел осигуряване на нормална обстановка и недопускане на нарушения на обществения ред, кметът на Община Видин забрани продажбата, сервирането и употребата на алкохолни напитки в изборните помещения и непосредствено прилежащите им територии, в магазини и други търговски обекти.

Заповедта забранява и продажбата и сервирането на алкохол в заведения за хранене и развлечение и на други обществени места на територията на Общината. Забраната ще бъде в сила за времето от 19 часа на 1-ви октомври, събота, до 21 часа на 2-ри октомври, неделя. Изключение се прави за заведенията, в които се провеждат предварително организирани семейни тържества и обредни ритуали (сватби, кръщенета, тъжни обреди и други).

Със заповедта също така се забранява и провеждането на масови мероприятия през предстоящите почивни дни, създаващи предпоставки за нарушаване на обществения ред. При неспазване на заповедта на кмета ще бъдат съставяни актове за установяване на административни нарушения по реда на Закона за административните нарушения и наказания.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.