Новини

Младежки интерактивни игри  „Играй смело, победата е твоя”

Под този наслов преминаха двудневните интерактивни младежки игри, които се проведоха в нашия град. Инициативата бе организирана от община Видин и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Събитието бе открито официално на сцената при Художествената галерия „Никола Петров” в Крайдунавския парк. През първия ден в игрите се включиха общо 9 отбора в състав от 10 ученици от 4, 5, 6 и 7 клас от осем видински училища и едно от град Дунавци. Отборите участваха в играта „Племенно оцеляване”. В продължение на два часа те се справяха с различни предизвикателства, като тестваха логическите си, творчески и спортни умения, както и готовността да работят и преодоляват трудностите като екип.

Във втория ден в събитието участваха отбори от по-големи ученици – 8-11 клас. Играта „Приключенията на Том Сойер” подложи на изпитание техните умения за екипна работа, креативност и издръжливост. За участниците от най-добре представилите се три отбора във всички игри бяха осигурени награди. Припомняме, че първото издание на Общинските интерактивни игри бе през 2019 година, но епидемията от коронавирус не игрите да бъдат проведени през изминалите две години.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.