Новини

Библиобусът на РБ „Михалаки Георгиев” потегли из града

Видинската регионална библиотека „Михалаки Георгиев” пусна в действие електромобил – библиобус, който ще радва всички почитатели на литературата. За премиера на атрактивното превозно средство, което ще играе ролята на подвижна библиотека, бе избран първият учебен ден – 15-ти септември.

Библиобусът е част от проекта „Книжни пътеки и мобилни библиотеки от Северозападна България до Скандинавия”. Продължителността му е 20 месеца, а общата му стойност – над 283 хиляди лева.

Дейностите по програмата „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ включват създаване на уеб-базирана платформа за свободен публичен достъп до култура и обмен на информация в областта на литературата. Както и провеждането на международен уъркшоп „Диверсифициране на културно-информационни услуги и устойчиво развитие на публики”, разработване и изпълнение на стратегия за предоставяне на иновативни съвременни библиотечни услуги, организиране и провеждане на демонстрационна арт-инсталация „Книжни фиорди” и други.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.