Новини

Културно-развлекателните и спортни мероприятия във Видин продължават до края на септември

Събитията започват още тази седмица. Акцентите от разнообразната културна и спортна програма, подготвена от общината може да видите в репортажа.

В четвъртък и петък във Видин ще бъдат организирани фестивални дни под наслов „Спорт срещу агресията”. Обучителните семинари ще бъдат проведени на три места в града ни: заседателната зала на Общинския съвет, Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев” и залата на Областния информационен център.

На 10-ти септември, събота,  на откритата сцена на художествена галерия „Никола Петров” пък ще се проведе спортен празник. Негови организатори са Министерството на младежта и спорта, Фондация „Борис Христов” със съдействието на община Видин.

На 17-ти и 18-ми септември Видин се включва в Европейските дни на наследството. Инициативите по време на Европейските дни ще се проведат в крепостта „Баба Вида” и в музея „Кръстата казарма”.

На 20-ти и 21-ви септември Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни ще организира общински интерактивни игри „Играй смело! Победата е твоя”. Мястото е откритата сцена на Художествена галерия „Никола Петров”.

Деня на независимостта на България – 22 септември – ще бъде отбелязан от 11 часа с церемония на площад „Бдинци”, информират от община Видин.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.