Новини

Колоездачният преход „Дунав Ултра” отново ще потегли от Видин

9-то издание на колоездачния поход – предизвикателството ще потегли от централния площад „Бдинци“ във Видин на 28-ми септември, малко след 8 часа сутрина.

Над 170 велосипедисти от България и Румъния ще поемат по маршрут с дължина над 740 километра, свързвайки най-северозападното и най-североизточното населени места – селата Куделин и Дуранкулак. Тазгодишното издание на прехода ще премине под мотото: „Реката, Добруджа и морето 2022”.

Каузата на Дунав Ултра е да популяризира най-дългия туристически веломаршрут в страната и най-известният на Балканите. Маршрутът преминава през 110 населени места, представяйки специфичната природа, културно историческите забележителности, местната кухня и традиции.

СНИМКИ: DUNAV ULTRA

Най-екстремните участници ще преминат трасето за по-малко от 48 часа, а основните групи ще изминат маршрута с график между 5 и 10 календарни дни. Всички 16 контролни точки, през които ще преминат велосипедистите, както и най-интересните места по маршрута, са представени в мобилно приложение Dunav Ultra.

Повече по темата може да видите тази вечер от 20:35 по ТВВЗа пропусналите – може да гледате повторението на нашия youtube канал и facebook страница.

https://www.facebook.com/tvv.vidin