Новини

Ново улично осветление в 13 населени места в община Видин

Приключи монтирането на нови енергоспестяващи осветителни тела по главните улици на 13 села на територията на община Видин.

Средствата за подмяната на старите улични лампи са осигурени от капиталовите разходи на бюджета и са в размер на 113 000 лева. Това съобщи за Телевизия Видин заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев. Населените места са Антимово, Буковец, Гомотарци, Градец, Дружба, Ивановци, Кошава, Кутово, Майор Узуново, Новоселци, Покрайна, Синаговци и Сланотрън.

Инвестицията поставя началото на първата собствена програма на община Видин за енергийна ефективност, с което се изпълнява и един от приоритети в управленската програма на кмета Цветан Ценков. Стартирането на дейностите показва стремежа на общинското ръководство към подобряване на живота на хората в малките населени места. Подмяната на осветителните тела ще допринесе за намаляване на разходите за електроенергия, както и ще спомогне за повишаване сигурността на жителите.

Репортажа на Александър Русев може да видите тази вечер в новините на ТВВ от 20:35. За пропусналите – може да гледате повторението на нашия youtube канал и facebook страница.