Новини

„Бдин“ Видин победи „Дреновец“ с 4:2

Футболистите на „Бдин“ Видин се справиха отлично като гости в областното дерби от втория кръг на Северозападната Трета лига срещу отбора на „Дреновец“.

През цялото време на терена видинчани бяха доминиращият отбор. След като поведоха с 4:0 последва отпускане и позволиха на противника да отбележи два пъти във вратата.

В 17-ата минута Цветомир Тодоров центрира от пряк свободен удар и капитанът на „Бдин“ Калоян Цветков откри резултата за 0:1. Пет минути по-късно играещият треньор на видинчани Николай Цветков удвои след самостоятелна акция и шут от границата на наказателното поле. Шест минути преди края на първото полувреме централният нападател на бдинци Виейра де Соуса вкара третия гол с удар от 25 метра. Янек Кирилов реализира последното попадение за видинчани в 55-ата минута за 0:4.

Домакините успяха да отбележат два пъти през второто полувреме, с гол на Венелин Тодоров в 70-ата и Александър Веселинов в 85-ата минута.

В следващия кръг, на 20-ти август, „Бдин“ Видин е домакин на лидера във временното класиране „Академик“ Свищов.

Репортажа може да видите тази вечер в новините на ТВВ от 20:35. За пропусналите – може да гледате повторението на нашия youtube канал и facebook страница.