Новини

Изложба „На Видин с любов“ за Димитровден на художника Веселин Маринов Нацин

Официално бе открита живописната изложба на Веселин Маринов Нацин, под надслов „На Видин с любов”. Тя е подредена в Културен център „Жул Паскин” и е посветена на духовния празник на града – Димитровден.

Десетки видинчани, почитатели на изобразителното изкуство дойдоха в културен център „Жул Паскин”, за да присъстват на тържественото откриване на експозицията  „На Видин с любов” на художника Веселин Маринов Нацин. Сред официалните гости на събитието бяха кметът на община Видин доктор Цветан Ценков и неговият заместник Борислава Борисова. Видинският градоначалник връчи на художника почетен плакет и поздравителен адрес.

„Вашата над 40-годишна работа като творец и педагог заслужава признание от цялата видинска общественост. Вие сте истински доайен на видинските художници и името Ви завинаги ще бъде свързано с нашия красив град! Убеден съм, че Вашите творби ще окажат силно емоционално въздействие и посланието им ще достигне до сърцата и умовете на видинските граждани” – е записано в поздравителния адрес от кметът Цветан Ценков.  

„Винаги ми доставя удоволствие да рисувам Видин и с тази изложба искам да покажа част от многото красиви неща в града. Те са моето вдъхновение. Може би сте забелязали, че лайтмотив в творбите ми са лястовичките – те са прелетни птици, но гнездят в домовете на всеки от нас. С тях искам да кажа на младите – където и да ги отведе животът, винаги да се завръщат в „гнездото”, в родния град” – каза на откриването на експозицията нейният автор Веселин Маринов Нацин. В платната на твореца са запечатани някои от най-известните културно-исторически забележителности на града като катедралния храм „Свети Великомъченик Димитър Солунски”, характерна архитектура и сгради от квартал Калето, кея на река Дунав. Изложбата е част от програмата на община Видин за отбелязване на духовния празник на Видин – Димитровден и може да бъде разгледана до 31 октомври включително.