Новини

Видинските общински съветници заседаваха извънредно 

Общинските съветници одобриха актуализацията на поименния списък за капиталови разходи в община Видин през 2024 година. Това стана по време на проведеното извънредно заседание на местния парламент.

Общо 16 точки бяха включени в предварителния дневен ред на проведеното извънредно заседание на Общинския съвет във Видин. С пълно единодушие местните парламентаристи приеха актуализацията в поименния списък за капиталови разходи в община Видин през 2024 година.

Съветниците одобриха и предложението за захранване на банкова извънбюджетна сметка по проект „Подготвителни действия за създаване на Местна инициативна рибарска група Видин – Ново село – Брегово”, в изпълнение на административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Местните парламентаристи дадоха своето съгласие община Видин да кандидатства по програма Околна среда 2021 – 2027 с проектно предложение „Подобряване качеството на атмосферния въздух на територията на община Видин чрез изграждане на зелена инфраструктура”. На заседанието бе приета и актуализираната бюджетна прогноза за периода 2025 – 2028 година на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности на община Видин. Одобрено бе и предложението касаещо утвърждаване на самостоятелни паралелки в училищата с пълняемост под задължителния минимум за учебната 2024- 2025 година, съгласно Наредбата за финансирането на институциите в системата на предучилищното и училищното образование. Част от точките в дневния ред бяха свързани с изработване на проект за изменение на Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване.