Новини

Четвърти кръг от Националния шампионат по драг рейсинг 2024

През почивните дни Видин бе домакин на финалния кръг от Републиканския шампионат по Драг рейсинг 2024. Надпреварата е част от празничната програма на общината по повод духовния празник на Видин – Димитровден.

През изминалите почивни дни на бившето летище край село Иново се проведе четвъртия финален кръг от Републиканския шампионат по драг рейсинг на права отсечка. В състезанието участваха някои от най-бързите автомобили и мотоциклети за 2024 година. Спортната надпревара се организира от Професионален спортен клуб „Хела мото спорт“, съвместно с община Видин.

Трасето е с дължина от 402 метра. Участниците пилотират на права линия, като целта е да достигнат финала с възможно най-висока скорост. Всичко се случва за няколко секунди – времето, за което състезателите трябва да покажат всичко, на което са способни.

Организаторите от спортен клуб „Хела мото спорт“ благодарят на община Видин и областната администрация за оказаното съдействие по време на организирането и провеждането на шампионата. „Бъдещите ни планове са свързани само и единствено с Видин“, категоричен бе Михайл Стефанов.