Новини

Близо 5000 заявления за интерес са постъпили по проект  „За по-чист въздух в община Видин”

Близо 5000 заявления за интерес от граждани са постъпили в общинската администрация по проект „За по-чист въздух в община Видин”. Припомняме, че проектът  се изпълнява по Програма „Околна среда” 2021 – 2027 година. Общата му стойност възлиза на близо 23 милиона и 500 хиляди лева, които са 100 процента безвъзмездна финансова помощ.

Приключи обявената от община Видин първа покана за набиране на заявления за подмяна на отоплителни уреди на дърва и въглища с екологични такива по проект „За по-чист въздух в община Видин”. Оказва се, че интересът от страна на жителите е изключително голям. Следва административна проверка на входираните заявления и оценяване на тяхното съответствие с изискванията – подчерта Десислава Тодорова.

На този етап предстои и избор на изпълнител за доставката и монтажа на новите отоплителни уреди, като очакванията са реалната подмяна да се осъществи през следващата година. В тази връзка, заместник – кметът на община Видин призова кандидатите да се запасят с дърва и въглища за предстоящи отоплителен сезон.

Междувременно Офисът за „Техническа подкрепа” продължава да извършва своята дейност като консултира граждани и отговаря на всичките им възникнали въпроси по проекта „За по-чист въздух в община Видин”. Офисът се намира на адрес град Видин, улица „Баба Тонка” №3.