Новини

Видинският драматичен театър представя премиерата на пиесата „Бог високо”

Видинският драматичен театър представя премиерата на спектакъла „Бог високо”. Тя ще се състои в сряда, 23-ти октомври, от 19 часа в салона на културната институция. Проявата е включена в програмата на община Видин за отбелязване на духовния празник на града  – Димитровден.

Пиесата „Бог високо” проследява събитията във Видин и региона около 1800-та година и малко след това – време, в което независим владетел на Видинско е Осман Пазвантоглу. Проследява и събитията, случващи се в световен мащаб – борби за власт, надмощие и територии. С трактовката „Игра на тронове”, режисьорът Минчо Събев, цели да иронизира, да осмее владетелите от онова време, но и да покаже тяхното могъщество и сила, такива каквито са били, такива каквито ги вижда той – каквито е подал авторът професор Кирил Топалов.

Времена на бунтове, размирици, революции, нуждаещи се от просвещение и уповавайки се на вярата в Бога. И тук смело се прокрадва и сюжетната линия за сблъсъка между двете религии в онези размирни времена. Сценограф на постановката „Бог високо” е Богдан Гешев, музиката е поверена на Валя Бояджиева.

За младия актьор Симеон Георгиев това е дебют на видинска сцена. Не пропускайте да се насладите на премиерата на пиесата „Бог високо”. Тя ще се състои на 23 октомври от 19 часа на сцената на видинския драматичен театър Владимир Трандафилов.