Новини

Анелия Гешева представи най-новата си книга „Жени без мъже”

Видинската поетеса, писателка и журналистка Анелия Гешева представи най-новата си книга „Жени без мъже”. Домакин на събитието бе Регионална библиотека „Михалаки Георгиев”.

Залата за изяви към отдел „Заемна за възрастни” на видинската библиотека се оказа малка, за да побере всички желаещи да присъстват на премиерата на сборника с разкази „Жени без мъже” на Анелия Гешева. Това е девета поред книга от авторката. Сборникът  с разкази „Жени без мъже” съдържа 24 истории от живота, които не са по действителен случай, но са много реалистични. Това са истории за борба със съдбата, трудностите и личните избори, пред които са изправени персонажите в книгата.

По време на представянето на книгата „Жени без мъже”, актьорът от видинския драматичен театър Николай Янев прочете един от разказите, поместени в нея – „Концерт за метла”. Разказът е написан по действителен случай – споделя авторката Анелия Гешева.

Пред присъстващите Анелия Гешева разказа как се е родила идеята сборникът с разкази да бъде озаглавен именно  „Жени без мъже”. Анелия Гешева е член на Съюза на българските писатели. Тя е носителка на няколко национални и регионални награди за поезия и проза. През 2023 година Анелия Гешева стана 23-тия носител на една от най-престижните награди за цялостното творчество  „Изворът на белоногата”. По традиция след официалната част на събитието всички желаещи имаха възможността да се сдобият с книга и автограф от авторката.