Новини

Зрелищен финален кръг от Републиканския шампионат по Драг Рейсинг 2024 предстои във Видин

През почивните дни Видин ще бъде домакин на зрелищен финален кръг от Републиканския шампионат по Драг рейсинг 2024. Надпреварата е част от празничната програма на общината по повод духовния празник на Видин – Димитровден.

На 19 и 20 октомври на бившето летище край село Иново ще се проведе четвъртият финален кръг от Републиканския шампионат по драг рейсинг на права отсечка на най-бързите автомобили и мотоциклети за 2024 година. Надпреварата се организира от Професионален спортен клуб „Хела мото спорт” съвместно с община Видин.

Михаил Стефанов съобщи и за важни промени, които се налагат в програмата за финалния кръг от Републиканския шампионат по Драг рейсинг за тази година. Най-съществената промяна е свързана с разпределението на квалификациите и състезанието. Досега квалификациите са провеждани както в събота, така и в неделя. Идеята е да бъдат събрани изцяло в съботния ден, състезанието да бъде проведено в неделя. Това решение е взето с цел да се увеличи максимално напрежението и да се създаде още по-вълнуваща атмосфера.

Шатрата за записвания в надпреварата ще бъде отворена още в петък. Записванията в неделя ще бъдат възможни единствено и само за участие в свободни тренировки и замерване на времена, но не и за включване в самото състезание – подчерта Стефанов.

За участие в състезанието по Драг рейсинг са поканени топ пилоти, не само от България, но и от Румъния, Сърбия, Гърция и Унгария.

По време на проявата, всеки фен, който иска да види възможностите на своя автомобил, ще може да го направи в обезопасена среда с измервателна апаратура в няколко отделни сесии само за автомобили. Всички зрители ще имат възможността да вдигнат още повече адреналина си, возейки се в истински Дрифт автомобил.

Не пропускайте на 19 и 20 октомври зрелищния финален кръг от републиканския шампионат по Драг рейсинг за 2024 година на летището край Иново. Очакват ви много изненади, емоции и преживявания.