Новини

Спецоперация срещу търговията с гласове и битовата престъпност във видинския квартал „Нов път”

Четирима задържани, образувани едно досъдебно производство и три предварителни проверки. Това са само част от резултатите от спецоперацията, която днес бе извършена на територията на квартал Нов път във Видин.

Специализирана полицейска операция се проведе на територията на видинския квартал „Нов път”. В нея се включиха екипи на Жандармерията от град Монтана, служители на Районното управление във Видин и на Областната дирекция на МВР по линия на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция. За засилване на контрола бяха изградени и контролно-пропускателни пунктове, където се проверяваха преминаващите превозни средства.

В часовете около обяд вече бяха задържани три лица – едно от тях за престъпления, свързани с Изборния кодекс, а останалите две – за други престъпления. „И тримата задържани са жители на квартал Нов път и са от активния криминален контингент – подчерта комисар Мартин Марков.

Данните показват, че в хода на спецоперацията, униформените са проверили над 140 моторни превозни средства и близо 160 лица, като 18 от тях – са от криминалния контингент. За констатираните нарушения са съставени  един акт и 13 фиша по Закона за движението по пътищата, един акт по Кодекса за застраховането и са връчени два електронни фиша. Пътните полицаи тестваха с дрегер 17 шофьори.  Провеждането на специализирани операции за превенция и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, продължава в цялата област – допълват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Видин.