Новини

Няма да има увеличение в данъците и таксите за следващата година

Община Видин започва подготовката на бюджета за 2025 година с призив към гражданите да се включат активно с предложения и идеи за развитието на града и околните села. Заместник-кметът Мартин Дончев подчерта важността на гражданското участие в бюджетния процес, особено по отношение на капиталовите разходи, социалните политики, здравеопазването, спорта и други сфери от интерес за жителите на общината. През следващата година няма да има увеличение в цените на данъците и таксите, увериха от общинското ръководство.

Планирането на бюджета на общината е един от най-важните процеси в управлението на местните финанси. Той изисква задълбочен анализ, прецизност и сътрудничество между различните заинтересовани страни, поради което мнението на гражданите е от изключително значение, каза за Телевизия Видин заместник – кметът на община Видин Мартин Дончев. За предстоящия бюджет община Видин залага на програмно бюджетно планиране. Идеята е да се финансират конкретни политики и идеи. 

Идеята е първите ползватели на услугата да получат общинско финансиране, което следва да се гласува от Общинския съвет. Дончев коментира и наследените финансови задължения на общината.

За 2025 година се предвижда увеличаване на приходите без повишаване на данъците, чрез по-добра събираемост и актуализация на някои наеми, които не са били променяни от 2008 година. Община Видин приема всякакви предложения и идеи от страна на гражданите, които следва да бъдат изпращани на имейл: kmet@vidin.bg