Новини

Видин посрещна легендата на българския футбол Христо Стоичков

Легендата на българския футбол – Христо Стоичков гостува за първи път във Видин. Той посети крайдунавския град по покана на Гражданско обединение „Единни за промяна”.

Стотици деца от футболни клубове от цялата област, фенове и жители на крайдунавския град посрещнаха на видинския спортен комплекс „Колодрум” световноизвестният български футболист Христо Стоичков. Той гостува за първи път във Видин, като това стана възможно благодарение на отправената към него покана от Гражданско обединение „Единни за промяна”. Христо Стоичков, известен още като „Камата” е признат за най-успешния български футболист в историята, избран в идеалния отбор на България за всички времена, носител на най-престижните футболни награди – Златна топка, Златна обувка, носител на Суперкупата на Европа, Купата на европейските шампиони, Купата на носителите на национални купи, избран в идеалния състав и голмайстор на Световното първенство по футбол 1994 година в САЩ с отбелязани 6 попадения. Стоичков е трикратен шампион на България с отбора на ЦСКА и петкратен шампион на Испания с Барселона, където си извоюва статут на легенда. Камата е избиран за футболист номер едно на България пет пъти.

За мен е изключителна чест да посрещнем заедно Христо Стоичков във Видин – заяви председателят на Гражданско обединение „Единни за промяна” Росица Кирова. Спортно-развлекателното събитие на видинския комплекс „Колодрум” се превърна в истински празник, който бе допълнен с прекрасните изпълнения на сладкогласната малка певица – 10-годишната Мариам Александрова и младите таланти от детска танцова школа Суинг.

Раздавайки автографи и заобиколен от своите фенове, носителят на Златната топка отговаряше на въпроси ма малките футболисти. Празникът продължи със забавни игри и викторини, в които отличилите се получиха многобройни подаръци – книги, топки и билети за Залата на славата, осигурени от Гражданско обединение „Единни за промяна”.