Новини

Във Видин се проведе седмото издание на фестивала „Здравей, Здраве”

За седми път Видин бе домакин на фестивала „Здравей, Здраве”. Мотото на тазгодишното издание бе „Нека всеки да види себе си като храм Божий”.

През почивните дни във Видин се проведе седмото издание на Фестивала „Здравей, Здраве”. Проявата се организира от Лидия Каменова, със съдействието на община Видин, доброволци и съмишленици. Тазгодишното издание на фестивала премина под мотото „Нека всеки да види себе си като храм Божий”.  За място на събитието бе избран Културен център „Жул Паскин” и пространството около него.

И тази година събитието ще постигне своята цел – популяризиране на здравословния начин на живот и духовното израстване на човека – отбеляза по време на официалното откриване на фестивала заместник – кметът на община Видин Борислава Борисова. С приветствие към присъстващите се обърна и организаторът на фестивала Лидия Каменова. Тя подчерта значението на баланса между материалното и духовното в човешкото битие и обърна внимание на факта, че емоционалното ни състояние оказва съществено влияние на телесното здраве.

Програмата на седмото издание на фестивала „Здравей, Здраве” включваше интересни лекции, беседи, семинари. По време на фестивала бяха дадени ценни съвети  за укрепване на имунитета срещу сезонните вируси. Бяха представени билкови елексири, които поддържат здравето, променят ежедневието и връщат усмивки. Засегната бе и темата за актуалните зависимости, както и за етапите на формиране на зависимостта.

В рамките на фестивала „Здравей, Здраве” бяха организирани още  тематичен базар, ателиета и работилници, практически занимания. Представена бе и ученическата пиеса „Харди Потър и тайният дар” – постановка на театралното студио при езиковата гимназия „Йордан Радичков” във Видин.