Новини

АЕЦ „Козлодуй“ организира Ден на отворените врати

На 5 октомври АЕЦ „Козлодуй“ отваря врати за всички желаещи да се запознаят с работата на българската атомна електроцентрала. Записванията продължават до втори октомври включително.

По време на Деня на отворените врати ще могат да видят един от следните обекти – пети блок, шести блок или пълномащабен симулатор – точно копие на командна зала на шести блок. От пресцентъра на АЕЦ „Козлодуй“ съобщават, че записванията продължават до втори октомври включително, от 11 до 15 и 30 часа на изписаните на екрана телефони.

– за 5 блок: тел. 0973 7 40 16

– за 6 блок: тел.0973 7 24 89

– за Пълномащабен симулатор: тел. 0973 7 28 30

Програмата за деня започва от Информационния център, където експерти от атомната електроцентрала ще разкажат повече за дейността на АЕЦ „Козлодуй“, а присъстващите ще могат да видят макети и кратки образователни филми, както и реални демонстрации на работа с противопожарна техника и на измервания с мобилната лаборатория за мониторинг на околната среда. Посещенията в командна и машинна зала на пети или шести блок се извършват на групи до 20 души, а за пълномащабния стимулатор – до 30 души. В Деня на отворените врати, един час преди записания час, е необходимо участниците да се регистрират с документ за самоличност. Децата и младежите до 16-годишна възраст трябва да са с пълнолетен придружител. Часовете за влизане са от 9 до 17:15 на всеки половин час, като в интервала 14:30 – 15:15 няма да бъдат извършвани посещения на двата блока.