Новини

Предстои петото издание на МФФ „Синия Дунав”

Предстои петото издание на Международния фолклорен фестивал „Синия Дунав”. Очакванията на организаторите са, че ще участват рекорден брой хора – около 2 000 човека. По време на трите фестивални дни участниците ще се изявят на откритата сцена пред Художествената галерия „Никола Петров”.

Целта на Международния фолклорен фестивал „Синия Дунав” е да представи разнообразието на фолклорните традиции и богатата палитра на народното творчество, характерни за различните краища в България и за други държави по поречието на Дунав. Началото на фестивала ще бъде дадено в 10:30 часа със занаятчийски базар и куклено представление „Светът на марионетките”. А час по-късно колоритната Баба Дешка ще помага на присъстващите в изработването на българския трибагреник.

Вторият фестивален ден започва със занаятчийки базар и уроци по готварство с баба Дешка. В 12 часа започва концертът на детски танцов състав „Светлинките” и школата за модерен балет Moms Dream.

Дните за провеждане на фестивала не са избрани случайно, казва още Борислава Борисова. „Фестивалът неслучайно се провежда в края на лятото, в навечерието на вечерта, когато ваканционните дни, а жителите са се прибрали от почивка, времето все още е хубаво. Мястото също не е избрано случайно, защото наред с културната програма на посетителите, всички могат да посетят и забележителните културни исторически паметници в нашия град. Използвам вашия ефир за да поканя всички жители на община Видин, гости на града, добре дошли сте, трите фестивални дни, от 10:30 до 22:30 на сцената пред Художествената галерия.“ – разказва Борисова.