Новини

Министър Петко Николов: 20 % увеличение на заплатите и нови инвестиции в „Ел Би Булгарикум” – Видин

Министърът на икономиката и индустрията, д-р Петко Николов, посети производствената база на държавната млекопреработвателна компания „Ел Би Булгарикум“ във Видин. По време на посещението си той обяви ангажимент за 20% увеличение на заплатите на служителите, както и модернизация на работната среда и подобряване на условията на труд.

Министърът на икономиката и индустрията, доктор Петко Николов, бе на работно посещение във Видин. В рамките на визитата си той посети производствената база на „Ел Би Булгарикум”, където се срещна със служители и ръководството на държавната млекопреработвателна компания. „Ел Би Булгарикум” е приоритет на министерството и на ръководството на компанията, заяви министър Николов пред медиите.

Министър Петко Николов припомни, че „Ел Би Булгарикум” е с най-добри месечни показатели през юни и юли през последните пет години, което се дължи както на ръководството, така и на служителите. По време на посещението си министърът обяви конкретни мерки за модернизация на базата, включително асфалтиране на двора, ремонт на приемната рампа, хидроизолация на покрива, подмяна на централния водопровод и полагане на нови силови кабели.

Министърът на икономиката и индустрията определи като „спекулация” информацията, че производствената база на държавната млекопреработвателна компания във Видин може да затвори. Модернизацията на видинската база ще бъде извършена със собствени средства и с финансиране от програмите на Европейския съюз, стана ясно по време на срещата. Още от акцентите във визитата на министър Николов ще ви покажем и в следващата ни новинарска емисия.