Новини

Предстои разкриването на офис за техническа подкрепа по проект „За по-чист въздух в община Видин“

От 26 август, понеделник  ще стартира една от основните дейности по проект „За по-чист въздух в община Видин“ – оказване на техническа подкрепа за консултация на гражданите и подпомагане правилното попълване на комплекта с документи, необходим при кандидатстване. В офиса на „Техническата подкрепа“, намиращ се на адрес: град Видин, улица „Баба Тонка“ №3 с работно време от 09:00 ч. – 18:00 ч., квалифицирани служители ще извършват консултации относно избора на подходящ алтернативен уред за отопление и ще информират гражданите за стъпките при кандидатстване от фазата на подаване на заявления за участие до сключването на договор с Община Видин и съответните срокове.

От 26 август комплектът със Заявления за кандидатстване може да бъде изтеглен от официалния сайт на Община Видин. При необходимост той ще бъде наличен и в офиса на „Техническата подкрепа“. От същата дата гражданите ще могат да задават въпроси, свързани с процеса при кандидатстване на двете телефонни линии:  0897 007 051; 0897 007 052. В същото време предстои да започне и мащабна информационна кампания, която да повиши интереса на хората, за това, че инвестициите в чистия въздух са всъщност инвестиции в здравето на техните семейства. В кампанията са предвидени редица информационни събития, пресконференции, разпространение на информационни материали както на хартия, така и в социалните мрежи и регионални медии, с цел достигането до максимална осведоменост за ползите от проекта.

Очаква се през септември Община Видин да обяви „Покана“, с която ще стартира приема на заявления за подмяна на отоплителните уреди, като своевременно ще бъдат информирани гражданите, чрез сайта на Община Видин, официалната фейсбук страница и медиите. Проектът  се осъществява по процедура „За по-чист въздух!”, по приоритет пет „Въздух” на Програма „Околна среда” 2021 – 2027 година.