Новини

Град Кула отбеляза своя празник 

На 19 август град Кула отбеляза своя празник, който датира от 1991 година. Честването започна с празничен водосвет, отслужен от архиерейския наместник на Кулска духовна околия, отец Илия.

На 19 август православната църква отбелязва празника Преображение Господне по стар стил, който е и духовен празник на нашия град. Това е и празник на светлината, на добротата, каза кметът на община Кула, Владимир Владимиров. Честването на духовния празник на Кула продължи с тържествено заседание на Общинския съвет.

„Оцелял в най-трудни времена, превъзмогнал предизвикателствата на променящия се свят, днес Кула е малък остров на спокоен живот, запазил до голяма степен самобитното очарование на кулския бит и характер”, каза кметът Владимиров. Приветствия по повод празника поднесоха народният представител Любен Иванов и областният управител Ани Арутюнян.

На заседанието бяха наградени жители на Кула с изявени заслуги за издигане просперитета на общината. С грамота и почетна значка на общината бе отличена Вилка Игнатова, която е дългогодишен учител и ценен вокал към местното читалище. С почетна грамота за значителен принос в развитието на спорта в общината бе отличен местният футболен клуб „Кула 04”. Плакети и грамоти получиха и зрелостниците от средно училище „Васил Левски” , завършили с отличен успех средното си образование.