Новини

Видинчанинът Мартин Цеков вдъхна нов живот на спортна площадка в града

От няколко дни спортната площадка до Пазар капия е с променен облик, а заслугата за новата визия е на Мартин Цеков – млад видински ентусиаст, чиято цел е да насърчи подрастващите да спортуват.

Ако за някои теренът е просто забравено място, то Мартин вижда в него потенциал за модерна баскетболна площадка. Ентусиазмът и стремежът за промяна на младия мъж бързо привличат съмишленици – приятели, познати, съседи и дори подкрепата на община Видин. Така, само за около седмица, децата на Видин се сдобиват с ново място, където могат да спортуват и да се забавляват.

За опазването на обновената спортна площадка ще се разчита предимно на съвестта и самоконтрола на нейните ползватели. Мартин и неговите съмишленици вярват, че уважението към труда, вложен в промяната, ще мотивира всички да поддържат мястото чисто и подредено, за да може то да служи дълго време на общността.

Мартин Цеков промени не само облика на спортната площадка, но и отношението на хората към мястото, в което живеят, напомняйки колко важно е да се грижим за общите блага. Неговият ентусиазъм стана пример как с желание и упоритост можем да променим всичко около нас към по-добро.

Току-що завършил първия си проект, видинчанинът вече крои планове за нови бъдещи инициативи.