Новини

Автомобили от три държави взеха участие в осмото издание на Ретро парад Видин

Видин отново оживя с духа на миналото по време на осмото издание на традиционния за града ни Ретро парад. Събитието се превърна в емблема за града ни и е едно от най-очакваните събития през годината. В тазгодишното издание участваха десетки автомобили от България, Сърбия и Румъния. Организатор на проявата бе Иван Цолов и Община Видин.

Секретарят на община Видин Емилиян Енчев избра автомобил „Шевроплет Корвет Кабриолет” от 1986 година, за да се включи в парадното шествие, чиято крайна спирка тази година беше нова локация – Крайдунавския парк. Началото на изложението бе дадено от организатора Иван Цолов. Общинското ръководство и народният представител Любен Иванов получиха плакети в знак на признателност към съвместната работа и с благодарност за приноса към организирането и провеждането на Ретро парада.

На ретро парада можеха да се видят най-различни автомобили – от изтънчени модели от началото на 20 век до легендарни коли от 70-те и 80-те години. Всеки автомобил е поддържан с голяма грижа и внимание към детайлите, което го прави не просто средство за транспорт, а истински шедьовър на инженерното изкуство и дизайна, споделят горди собственици на ретро автомобили. Заместник – кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Найден Йонов също взе участие в ретро парада със своя автомобил от 1979 година. Участие в ретро парада взе и Видинската пожарна служба, която показа ЗИЛ – 131, който все още се ползва от огнеборците.

Осмото издание на ретро парада се превърна и в снимачна площадка на най-новото парче на талантливия Бойко Николов, което носи името „Видин ми е Ел Ей”. Присъстващите споделиха, че събитието е незабравимо преживяване за всеки, който иска да се докосне до духа на отминалите времена. В края на Ретро парада се състоя и награждаването на участниците в него.