Новини

Започна XIII издания на фестивала „Дунавски вълни“

Започна 13-тото издание на Фестивала на изкуствата „Дунавски вълни“. Официалното му откриване се състоя на открита сцена, разположена в парк „Владикина Бахча“ във Видин.

Фестивалът бе открит от заместник-кмета на община Видин по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова. Жителите и гостите на града бяха приветствани и от народния представител Любен Иванов.

Програмата продължи с концерта „Музикален букет“ на Градски духов оркестър Видин и изпълненията на певческите групи „Божурите“ от село Синаговци и „Дунавия“ от село Гомотарци. Фестивалът на изкуствата „Дунавски вълни“ е част от културния календар на община Видин, като всяко следващо негово издание цели да надгражда постигнатото до момента. Тази година едно от предизвикателствата са фестивалните локации. Голяма част от събитията ще се състоят в парк „Владикна Бахча“, Културен център „Жул Паскин“ и Крайдунавския парк. За първа година са организирани театрални постановки в малките населени места от общината, с което фестивалът цели изкуството да достигне до хората.