Новини

Vidin Art Festival “The River”

В продължение на 4 дни в пространството около крепостта Баба Вида се проведе Vidin Art Festival “The River”. Той бе посветен на Международния ден на река Дунав – 29-ти юни и включваше разнообразни събития. Едно от най-атрактивните бе т.нар. „балонена фиеста“ в петъчната вечер.

За най-малките бяха показани Кукленото представление „Патиланско царство“ на театър „Мале, мале“ и Марионетно шоу за деца „Цирк Мираж“ на Държавен куклен театър Видин. По време на фестивала имаше арт базар на изделия на художествените занаяти, творчески работилници и изложби. Кулминацията в съботната вечер ще бъде грандиозното Светлинно шоу с фантастично съчетание на музика, светлинни и лазерни ефекти, триизмерна прожекция и заря на емблемата на града „Баба Вида“. Образите на велики български личностни и славни моменти от нашата история оживяха, проектирани върху крепостните стени.

В летния театър на крепостта „Баба Вида“ в събота бе показана криминалната комедия „Убийство в първа класа“ на Драматичен театър „Владимир Трандафилов“ във Видин, а в неделя комедия от Иво Сиромахов „Игра за двама“. Зрителите можеха да се насладят и на кино под звездите с филма „Пулсът на танца“ на режисьора Георги Костов.

В началото на новия месец, на брега на река Дунав край Баба Вида бе посрещнат и изгрева на слънцето в първата утрин на месец юли.